Spelen met de sluitertijd


Gisteravond de 4e les gegeven van de “vakantiekiek” fotocursus. Het was dit keer spelen met de sluitertijden en er kwamen prachtige foto’s langs van de cursisten. Ze zijn creatief bezig geweest!
Deze foto is van onze vakantie in november 2017, Frankrijk, de Morvan, nabij Cascade du Saut de Gouloux.

cascade

 

Vakantiekiek

Heb je je vakantie al geboekt voor dit jaar? Wil je lekker genieten en mooie foto’s maken. Op de fotocursus ‘van vakantiekiek naar mooie foto’ leer je meer over je camera en over compositie. Wat is prettig om naar te kijken en hoe vul je het beeld. Start eind februari in Huizen en Naarden. Dan ga je goed voorbereid met de camera op stap en kan je nog meer nagenieten na de vakantie!

Foto: De postbode in Autun, Bourgogne

vakantiekiek

Grijze dagen

Vorige week zag het er grijs uit, de hele dag bleef de mist hangen. Op naar de zandverstuiving om toch even te werken aan de opdracht voor mijn fotoproject. Die foto’s hou ik nog even achter. Wel een bomen foto met mist op de zandverstuiving. Wat vind ik nu leuk aan deze plek?  De verschillende soorten bomen, de glooiingen van de zandverstuiving, waardoor er mooie composities kunnen ontstaan en de onbekendheid van de plek. Er zijn vele Huizers die deze plek niet weten. Wel de meeste hondenbezitters, er worden veel honden uitgelaten op deze plek.

grijze dag

Nieuw jaar

Een nieuw jaar, wat zou het dit jaar weer worden. Welke beelden ga ik maken? Ik begin het nieuwe jaar met een terugblik foto. Deze foto is gemaakt in Huizen in de winter van 2005. Ik had met een nieuwe digitale camera, mijn eerste. Een konica Minolta dimige A2 die zijn tijd ver vooruit was met een hoekzoeker en licht opklapbaar schermpje. De camera was net een paar weekjes in mijn bezit toen er sneeuw viel. Even een rondje door het oude vissersdorp om de camera uit te proberen met sneeuw. toen wist ik nog niet dat je met sneeuw altijd iets moet plussen, iets overbelichten. Omdat de camera naar gemiddeld 18% grijs kijkt en bij een foto met veel sneeuw je een grijs-blauwe foto krijgt.

Terug blik -11

Huizen

 

Foto 7

De laatste foto van dit jaar en ik eindig met de foto van het Noorderlicht, het vuurwerk van het Noorden. Hier stonden we op het strand van Hauckland midden in de nacht. De foto is gemaakt om 03.09 uur, het is donker op het strand. Het was bewolkt, maar af en toe zagen we de lucht met het mooie groen van het Noorderlicht. Door het omgevingslicht kleurde de wolken oranje en dat gaf wel een bijzondere sfeer aan de foto. Exif: F/2, 8, S 1/13 sec, ISO 1600 en 16 mm.

Iedereen een spetterend uiteinde van 2017 en een veilig begin van 2018!

noorderlicht

Foto 5

Dag 5, op de laatste dag van de reis, rijden we terug richting het Noorden. Richting het vliegveld Harstad/Narvik.  We verblijven nog 1 nacht in Harstad en gaan ’s avond nog op zoek naar het noorderlicht. Hier is het een stuk kouder dan op de Lofoten. Deze foto is gemaakt vlakbij de brug die naar het vaste land gaat. Met een prachtige roze lucht aan het eind van de dag. Op het eilandje Leikvikholman staat een zendmast, die mooi als blikvanger van de foto kan dienen.

Leikvikholman