Zomer

De cursisten zijn klaar voor de zomer. Vorige week de laatste praktijkles op een kwekerij in de buurt. Een unieke locatie!
Mijn zomervakantie is al geweest. Afgelopen dagen ook druk geweest met het uitzoeken en nabewerken van de China foto’s.
Vandaag een dagje op stap met een vriendin, lekker koffie drinken, kletsen, hondje aandacht geven en lunchen. Daarna nog even naar haar moestuin.
Natuurlijk ging de camera met macrolens even mee.

venkel

 

Fotowandelingen naar 7 deelnemers

De aankomende perioden gaat het maximaal aantal deelnemers aan een fotowandeling of trip omhoog naar maximaal 7 deelnemers. Dit om meer mensen de mogelijkheid te geven om mee te kunnen. De fotowandelingen zaten tot eind dit jaar al bijna vol. Hierdoor is er weer wat ruimte gekomen. Wil je ook een keer mee, kijk even naar de fotowandelingen pagina zomer, herfst en winter.

Afgelopen vrijdag was de fotowandeling van juni. Naar het hele kleine plantje zonnedauw. Je stapt er zomaar aan voorbij (of er bijna op ;-)). Het is een vleesetend plantje en met de kleef druppels om het blad vangt het insecten. Of zoals op de foto een pluisje. Zit de insect eenmaal op de plant, kan het niet meer weg. Met de macrolens is het al een uitdaging en met een telezoom al helemaal. Het was heerlijk warm weer en met een kopje koffie sloten we de gezellig ochtend af.

zonnedauw

zonnedauw

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar dagen later ook even tussen Huizen en Blaricum gezocht naar zonnedauw en gevonden! Maar hier was het nog lastiger, dan tijdens de fotowandeling. En in mijn beleving nog kleiner.

Lichtshow

In Yangshuo gingen we naar een lichtshow ‘Impression Sanjie Liu’. Dit wordt opgevoerd op de Li rivier en de choreografie is door dezelfde regisseur van de openingsceremonie Olympische Spelen in Beijing. Dit zijn lastige omstandigheden om tijdens je vakantie foto’s te maken. Deze reis had ik geen statief mee genomen, maar wel een monopod. Dit is een 1 poot, waarmee je de camera toch stabieler kan houden dan uit de hand. De ISO flink omhoog en veel foto’s maken. Er zaten ook veel bewogen foto’s tussen, onscherp of te fel licht door de schijnwerpers. Gelukkig zitten er ook een paar mooie tussen. Het was een mooie schouwspel tussen de Karstgebergte.

Chinezen en hun mobiel

Nog meer in de serie de Chinezen en hun mobiel.
Google, Facebook en WhatsApp is geblokkeerd in China. Ze hebben hun eigen WhatsApp, dat heet WeChat.
Bij het zien van deze foto vraag ik me af of er ook een Chinese Tinder bestaat 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, ….???
Het grappige is dat de Chinese dames de mobiel als spiegel gebruiken. Je moet er maar op komen !

 

 

 

 

 

 

 

 

En voorlopig even de laatste in deze serie: Fotograferen met de mobiel op de kalkterrassen van Baishuitai (tussen Lijiang en Shangri La)

Communicatie

In China spreken ze nauwelijks Engels, in hotels werd er soms Engels gesproken. Vaak maar een paar woordjes. En soms wordt het ook op zijn Chinees uitgesproken, dat is nauwelijks te verstaan. Gelukkig hebben we naast gebarentaal, tegenwoordig google translate. We hadden de Chinese taal offline gezet en bij Wi-Fi konden we de woorden ook laten uitspreken. In China is Google geblokkeerd, ook Facebook en WhatsApp zijn geblokkeerd. Gelukkig hebben de Chinezen hun eigen vertaalprogramma op de mobiel staat. Dus soms “spraken we elkaar” via de mobieltjes.

communicatie

 

China

Terug van een prachtige reis door China, 4 weken lang met de rugzak getrokken door het land van de rode lantaarns. Alles zelf geregeld, de hotels van te voren geboekt, want ja, anders krijg je geen visum. De treintickets via een treinticket service bureau geboekt en ze lagen keurig klaar in het 1e hotel waar we verbleven.  Goede voorbereiding is het halve werk en met hulp van google translate en maps with me, reisden we door dit prachtige land.
Wil je al meer foto’s zien, kijk dan op rodelantaarns.vialiset.nl

Rode lantaarns

Ballerina

Een vogel in beweging, een lastig onderwerp om te fotograferen. Je kan er voor kiezen om de foot helemaal scherp in beeld te krijgen. Ik vind het leuk om juist ook onscherpte te laten zien. Je ziet de vogel ‘dansen’.

Sluitertijd 1/10, diafragma 11, ISO 100 + 1,0 en 150 mm zoom.

ballerina