Nabewerkingscursus

Nabewerkingscursus 

Deze cursus is bedoeld voor de fotograaf die meer willen weten over Lightroom en/of Photoshop van Adobe. Je wilt graag meer uit je foto’s halen, door ze met een bewerkingsprogramma te bewerken. Je hebt computervaardigheden en bent eventueel in het bezit van een laptop. Je bent in het bezit van Adobe Lightroom, Photoshop of Photoshop Elements zijn. Heb je de laptop bij je kan je meteen met het geleerde in de les aan de gang.

De cursus omvat 3 avonden. Ik laat jullie zien hoe ik mijn foto’s bewerk, of het nu in JPEG is of in RAW.

In de eerste les kijken we naar de verschillen tussen de programma’s, wat is Adobe Bridge, we bespreken de schermindeling, de belangrijkste gereedschappen en gaan als eerste met eenvoudige beeldbewerkingen aan de slag.  Zoals het bijsnijden, horizon rechtzetten en het aanpassen van helderheid, contrast en kleur.

Tijdens de 2e les gaan we wat dieper in op de beeldbewerking.  Hoe maken we een canvas om de foto heen, zo’n mooie witte rand of hoe zet je je naam in de foto. Niet alleen het bewerken van een foto in JPEG maar ook in de RAW converter komt aan de orde.

De 3e les gaan we met lagen aan de slag in Photoshop, We gaan vlekken wegwerken of iets verwijderen uit de foto, hoe selecteren we iets,  hoe werkt de kloonstempel. Hoe maken we lokaal aanpassingen in Photoshop en Lightroom. Als er tijdens de les of het oefenen thuis vragen zijn ontstaan kunnen we die tussentijds of in deze les behandelen.

Kosten: € 65 voor 3 lessen

Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 8; VOL!

Data 2019:
Dinsdagavond 2 april
Dinsdagavond 23 april
Dinsdagavond 21 mei

Naarden:  Wijkpost de Schakel Kolonel Verveerstraat 74 te Naarden, van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. 

Voor informatie en/of aanmelding, zie het tabblad contact.

Tip: geef een fotocursus cadeau, zie ook de cadeaubon van Via Liset !