Winnende foto van de maand

Wat een boel inzendingen, dit keer! Leuk om te zien dat de inzendingen divers waren. Van strakke architectuur foto’s, van te voren bedachte foto’s, herhaling en ritme, zoals binnen of buiten in de natuur en spelen met lijnen van schaduwen. Het was lastig kiezen!

De winnende foto van de maand MAART is van Cor, van harte gefeliciteerd!

Waarom deze foto?
Dit is niet alleen een mooi lijnenspel, maar ook een heel goed bedachte foto! Het lijkt heel simpel, een naald en een paar gekleurde draden, maar er komt heel wat bij kijken, zoals je in de making of foto ziet. Het is het tot in de puntjes uitgewerkt, een stukje huisvlijt 😉 . Je ziet een witte achtergrond en ik vermoed dat er vanaf de zijkant geflitst is. Door de korte flits op je onderwerp, verlicht je alleen het onderwerp en wordt de rest donker. De draden lopen links mooi naar de hoek toe en de naald staat lekker eigenwijs, buiten de Gulde snede. Het past hier perfect. Het is ook leuk dat je iets anders kan zien in de foto. Het is niet alleen maar naald en draad, maar ook een brug, de Erasmusbrug. Dit was ook de titel van de foto.

Making of foto © Cor

 

Erasmusbrug met naald en draad

 

Exif gegevens F/29, S1,6 sec, ISO 125 en 105 mm zoom

 

De andere foto’s van maart kan je hieronder nog even terugkijken:


De winnende foto van de maand FEBRUARI is van Alice, van harte gefeliciteerd!

Waarom deze foto?
Deze foto is echt Liefde. Een baby op komst en een klein kind en moeder raken de zwangere buik aan. Je ziet op de foto alleen de handen van moeder en het kleine kind. Je moet de fantasie de vrije loop laten hoe de moeder en kind er uit zien. De kleine en grote handen komen mooi samen in het midden, geeft verbinding. Vaak denk je bij zwangerschapsfoto’s een wat zachte foto, met pasteltinten. Dit is een wat hardere foto in zwart wit.Je ziet de patronen, strepen van de trui en in de herhaling op de mouwen van het kind  Alleen zit ik nog een beetje met het horloge, vinden jullie het storend?  De foto is met de mobiel gemaakt. Ik kan me voorstellen dat je daar niet meteen op let. Gezien de bovenstaande punten voor mij een mooie winnende foto!

grote broer kan niet wachten!

Exif gegevens F1,7, S1/50 sec, ISO 250 en 4 mm zoom

De andere foto’s van februari kan je hieronder nog even terugkijken:


 

De winnende foto van de maand JANUARI is van Leny, van harte gefeliciteerd!

Waarom deze foto?
Hoewel ik zelf niet vaak de zonsopkomst fotografeer en foto’s vaak net iets te gelikt vindt, is dit een prachtige foto. Ik zou links de overbelichte delen in de nabewerking nog wat zou aanpassen met de tool hooglichten. Hiermee haal je het overbelichte weg. Ondanks de lastige omstandigheden met licht en donker, knap gedaan! Mooie warme tinten, oranje rood en geel, die in lagen zijn opgebouwd. De silhouetten van de windmolens in een mooi ritme achter elkaar. Het zonnetje wat nog net in de hoek te zien is en als extraatje de zwermen vogels in de lucht!

Zonsopkomst in de polder

Exif gegevens: F/9 , S 1/1000 sec, ISO 800 en 250 mm zoom

 

De andere foto’s van januari kan je hieronder nog even terugkijken: