Basis fotocursus

 

De fotocursus “Van vakantiekiek naar een mooie foto” is voor de hobby-fotograaf die aan het stoeien is met de instellingen van de camera, waardoor foto’s mislukken. Ik help je om betere foto’s te maken en vertrouwd te raken met de camera. Hierdoor krijg je meer controle over je camera en kom je met mooiere resultaten thuis. De 7 lessen zijn 5 avonden theorie en 2 praktijk ochtenden of middagen. Voor als je meer wilt halen uit je vakantie foto’s. Het maakt niet uit wat voor een camera je hebt, het kan met een spiegelreflex, een systeemcamera en met een compact camera. Weet je niet of jouw camera geschikt is voor de fotocursus? Lees hier verder.
Ken je de basistechnieken al en weet je om te gaan met diafragma – sluitertijd en ISO, kijk dan naar de vervolg cursus,  creatieve cursus, Mijn Fotoserie en/of Next Level.

De eerste opzet is om te leren kijken naar foto’s, hoe maak je een foto spannend, wat is een goede compositie, wat voor een foto wil je maken en welke compositie hoort daar bij. De fotograaf is het instrument, niet de camera. Ook techniek komt aan bod. Wil je een scherpe of onscherpe achtergrond, hoe leg je beweging vast. Spelen met diafragma, sluitertijd en ISO, het brengt je net even verder met je fotografie.

We gaan kort langs de knoppen van de camera. Vanaf de 2e les fotografeer je niet meer op de automatische stand. We kijken ook of je camera goed is ingesteld. Daarnaast besteden we aandacht aan kleur, licht, scherptediepte, welke vormen van fotografie er zijn en een klein stukje over digitale nabewerking. Je krijgt na elke cursusavond opdrachten mee naar huis waarmee je de theorie in praktijk brengt. Het resultaat daarvan bespreken we, waarbij je ook kunt rekenen op persoonlijk advies over jouw foto’s.

Met de praktijklessen gaan we een ochtend of middagdeel met elkaar op stap, ergens in ‘t Gooi. Tijdens het fotograferen in de praktijk gaan we oefenen met de diafragma en een keer met de sluitertijd. Je krijgt je tips & trucs te horen en stuur je een aantal foto’s op voor de volgende les.  Neem tijdens de lessen je fototoestel mee, samen met de handleiding van je camera. En op de eerste avond je mooiste foto, de foto waar je het meeste trots op bent of de foto die iets over jou vertelt.

Kosten: € 145,- voor 7 lessen, waarvan 5 avonden in het leslokaal en 2 praktijk ochtenden of middagen elders.
Deelnemers: minimaal 5 – maximaal 8

Voor informatie wanneer de cursus start, klik hier voor Huizen en hier voor Bussum.
Wil je meer informatie, of je aanmelden, zie het tabblad contact.

Tip: geef een fotocursus cadeau, zie ook de cadeaubon van Via Liset!