Facebook berichten

Het klikken in het menu lukt vanaf deze pagina (nog) niet. Ga met het pijltje links boven aan in de browser balk een bladzijde terug.

Fotografie Via Liset
Fotografie Via Liset21/02/2024 at 10:00am
Heb jij je al vergaapt aan de mooie patronen van de natuur? Het fotothema van de maand februari kan je nog inleveren t/m 29 februari.
Uploaden op de website www.vialiset
Fotografie Via Liset
Fotografie Via Liset20/02/2024 at 10:00am
DE ROUTEKAART
De sfinxen in Huizen, zijn flats die gedeeltelijk in het water staan. Als je vanaf de Flevopolder over de Stichtse Brug rijdt zie je de kenmerkende sfinxen al staan. De gebouwen lopen op in hoogte naar de waterzijde en zijn met een brug verbonden met het vaste land. Voor de architectuur fotograaf of zoals hier de fotograaf die natuur combineert met het gebouw. Vanaf het Blaricummer surfstrandje of vanaf de overzijde vanaf de dijk in de polder die naar Almere gaat, kan je de sfinxen fotograferen. Of vanaf de Gooimeerpromenade zelf, waar ze staan.
Fotografie Via Liset
Fotografie Via Liset19/02/2024 at 4:00pm
Aanstaande zaterdag is het Repair café er weer, van 10-12 uur in wijkcentrum de Draaikom. Ook ik ben aanwezig met het FOTOSPREEKUUR, voor al je fotografie vragen/problemen, vraag over nabewerking of over de laptop.

Daarnaast zijn er vrijwilligers, die bv een kapot apparaat kunnen maken, er zit een dame voor de naaiklusjes etc.
Fotografie Via Liset
Fotografie Via Liset18/02/2024 at 3:31pm
Fotowandeling van afgelopen vrijdag tussen de paarse krokussen. Het was weer genieten!
Fotografie Via Liset
Fotografie Via Liset18/02/2024 at 10:00am
DE KOEKTROMMEL - 2010
Onderweg in de Eifel, wandelweekend Kalterherberg. We wandelen van het vakantiehuis uit naar Monschau. Eerst richting Perlenbachtalsperre, waar we al 3 mede wandelaars en de hond Max kwijt raken, maar lang leve de mobieltjes. Tijdens de koffiestop in het restaurant bij de Perlenbachtalsperre, keren de verloren schapen weer terug. We wandelen verder naar Monschau, voor Kaffe und Kuchen en lopen terug naar ons vakantiehuis in Kalterherberg. De volgende dag presteren we het weer, weer een mede wandelaar en Max kwijt. Gelukkig komt alles goed en genieten we van de wilde narcissen. Daarover later meer in de rubriek de Routekaart.
Fotografie Via Liset
Fotografie Via Liset17/02/2024 at 8:00am
Eind november overleed de Amerikaanse fotograaf Elliott Erwitt op 95-jarige leeftijd. Hij bekeek situaties op een komische manier, zijn foto's zijn soms ook droevig, teder of ontroerend. “Felix, Gladys & Rover”, is een beroemde foto uit 1974, we zien de enorme poten van een Deense dog, naast even lange, hoog gelaarsde damesbenen en als laatste van het trio een piepkleine, ietwat loense chihuahua in een jasje en een wollen muts. Of de man wiens bovenlichaam en hoofd schuil gaan achter een op schoot zittende hond. Het levende bewijs dat baas en hond naar elkaar toegroeien en elkaars evenbeeld worden. Deze foto's zijn in het filmpje te bewonderen.
Fotografie Via Liset
THE MASTERS OF STREET PHOTOGRAPHY EPISODE 90 ELLIOTT ERWITT - IN MEMORIAM RIP 1928-2023
"It's about reacting to what you see, hopefully without preconception. You can find pictures anywhere. It's simply a matter of noticing things and organizing...