Liset

De foto’s van Liset zijn door mijn man, vrienden en mede fotowandelaars gemaakt, met dank!

Ik ben werkzaam geweest in de zorg, waarvan 21 jaar in het ziekenhuis als verpleegkundige en bijna 20 jaar op de meldkamer voor de ambulancedienst als verpleegkundig centralist. Reizen is een grote hobby naast fotograferen en wandelen. We hebben inmiddels al heel wat plekjes in Europa gezien en ook daarbuiten. Tijdens de cursussen komen veel reisfoto’s langs. Zie ook www.onderwegvialiset.nl

Mijn passie

Fotograferen is voor mij gewoon doen! Fotograferen is kijken, compositie bepalen. Dat bepaalt voor een groot deel de foto. Ik fotografeer op gevoel, maar soms kom je met een stukje techniek net even verder. Mijn inspiratie haal ik uit mijn reizen, uit de natuur, de architectuur en van de mensen op straat. Ook trek ik er regelmatig op uit in mijn eigen woonomgeving. Ik keer regelmatig terug naar dezelfde plekjes om nog creatiever te kunnen fotograferen. Het plezier in fotograferen probeer ik over te brengen in mijn cursussen, wandelingen en fototrips.

Mijn verdieping

Ik heb sinds 1995 diverse opleidingen en cursussen gevolgd binnen de fotografie. Daarnaast heb ik me verdiept in digitale nabewerking, webdesign en grafische vormgeving. Op de fotovakschool heb ik in 2013-2014 de leergang Fotoreflectie gevolgd en afgestudeerd als Bondsmentor. Dit is een studie om mensen te begeleiden in hun fotografische ontwikkeling en het leren bespreken van foto’s. Daarnaast ben ik 8 jaar voorzitter geweest van fotoclub Argentum. Sinds 2015 geef ik fotocursussen en heb met Fotografie Via Liset al vele hobby-fotografen begeleid. Bekijk de resultaten van de vakantiekiek, vervolg en creatieve fotocursus. Hier vind je wat de cursisten over de cursussen zeggen.