Informatie fotowandelingen

Wandelen met de camera door de prachtige natuurgebieden van ’t Gooi, zoals o.a. het Naardermeer, het Spanderswoud, de Tafelbergse heide en het bos nabij kasteel Groeneveld. Soms gaan we de grens over van Gooi en Vechtstreek, naar Amelisweerd, de Flevopolder of naar een stad in de omgeving. Het maakt niet uit wat voor een camera je hebt, van kleine compact camera tot spiegelrefles, ook met een mobiele camera is het mogelijk om mee te gaan.

Het is heerlijk om op stap te zijn met mede-fotografen, om je hobby te delen. Er is alle tijd om te fotograferen, het fotograferen is niet ondergeschikt aan het wandelen, het is juist andersom!  Daarom zijn er geen grote afstanden. We lopen tijdens een wandeling ongeveer 1 tot maximaal 3 km. Vaak lukt het niet om de route te lopen, die ik gedachte had, het fotograferen staat voorop.

De fotowandelingen zijn soms gekoppeld aan een onderwerp, zoals zonnedauw, klaprozen en lange sluitertijden en soms gekoppeld aan een gebied. Bij een onderwerp als zonnedauw, gaat het niet om het wandelen, maar zoeken we het onderwerp op.  Afhankelijk van het weer en de natuur kan het onderwerp nog veranderen. Bij slecht weer, wordt de wandeling verplaatst. We gaan ongeveer 2 uur met elkaar op stap, met maximaal 7 deelnemers. Meld je van te voren even aan, via de knop aanmelden op de pagina per maand. Hierna opent zich een aanmeldformulier.

Twee dagen van te voren ontvang je een email, met het adres waar we verzamelen. Mocht het slecht weer zijn, dan gaat de fotowandeling niet door, of kan in overleg verplaatst worden. Naar bijvoorbeeld een andere dag of dagdeel, of net even een uurtje eerder of later, om de regen te ontwijken. Om de prijs laag te houden fotografeer ik ook tijdens de wandeling. Aan het begin van de fotowandeling leg ik iets uit en als je iets wilt weten tijdens het fotograferen of kan je het niet helemaal vinden met fotograferen, vraag gerust advies.

Voor informatie, data en prijs, ga naar de pagina’s hieronder. De fotowandelingen worden per maand aangegeven. Ik plan meestal 2 maanden vooruit.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef je emailadres door, zie tabblad contact.
* of er een fotowandeling gepland kan worden, hangt af van de coronamaatregelen, als de regels het toelaten, gaan we eventueel met kleinere groepen op stap en 1,5 meter afstand.