Creatieve fotocursus

Een cursus voor de fotograaf, die creatiever wil leren kijken en met hulp van andere middelen creatief wil fotograferen. Het is een mix tussen associatieve opdrachten en gerichte opdrachten.
Hoe kan je creatief ‘kijken’? Je geheugen heeft vele beelden opgeslagen die je herkent en hoe kan je dat voorkomen om met dezelfde soort foto’s thuis te komen. Wat kan je als hulpmiddel inzetten om creatief te fotograferen.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Een cursist die weet wat diafragma, ISO en sluitertijden zijn en op zoek is naar meer creativiteit in zijn fotografie. Het is niet alleen voor de mensen met een spiegelreflex, maar ook voor systeemcamera’s en compact camera’s. Compactcamera’s kunnen op diafragma voorkeuze of sluitertijd voorkeuze worden gezet.

Je krijgt na elke cursusavond opdrachten mee naar huis waarmee je de theorie in praktijk brengt. Het resultaat daarvan bespreken we op de volgende les avond. Bij deze cursus gaan we wat dieper in op de fotobespreking. We kijken naar de beeldelementen van de foto’s, wat is er goed aan de foto en wat kan beter? Je krijgt persoonlijk advies over jouw foto’s. Het is leuk om creatief bezig te zijn en een ‘stok-achter-de-deur’ te hebben om te fotograferen.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Hoe maak je creatievere foto’s?
  • Creatieve meervoudige belichting ( 2 of meer foto’s over elkaar)  en bewegen met de camera, dit gaan we ook oefenen met de praktijkles.
  • Details, reflectie en hulpmiddelen bij het fotograferen, dit gaan we ook oefenen in een praktijkles.
  • Mindfulness
  • Water fotografie; splash-plons-water & olie en de hulpmaterialen uit les 2 (half praktijk)

Locatie Huizen
De Botterwerf 
Adres: Havenstraat 311 1271 GD Huizen
Van 20.00 tot ongeveer 22.00 – 22.15 uur.

Data 2025
De creatieve cursus schuift naar begin 2025, zo kan je na de vervolgcursus in het najaar doorschuiven naar de creatieve cursus in februari.
Heb je interesse in de creatieve cursus, in Huizen, aanmelden kan al. Je beslist pas definitief als de data bekend zijn. Zo ben je als eerste op de hoogte.

Kosten: € 145 voor 7 lessen, waarvan 5 avonden in het wijkcentrum, 2 praktijk lessen elders.
Deelnemers: minimaal 5 – maximaal 8

Voor informatie en/of aanmelding, zie het tabblad contact.

Tip: 
geef een fotocursus cadeau, zie ook de cadeaubon van Via Liset!