Photoshop cursus

Deze cursus is bedoeld voor de fotograaf die meer willen weten over Photoshop Elements of Photoshop CC van Adobe. Je wilt graag meer uit je foto’s halen, door ze met een bewerkingsprogramma te bewerken. Je hebt computervaardigheden en bent eventueel in het bezit van een laptop. Je bent in het bezit van Photoshop CC of Photoshop Elements. Neem de laptop mee, we gaan in de les aan de gang met foto’s.

De foto’s nabewerken hoort er een beetje bij de fotografie, in het digitale tijdperk is het voor iedereen wel haalbaar met een nabewerkingsprogramma of app. Vroeger werd het in de donkere kamer ook gedaan, zo kon met lokaal iets donkerder of lichter maken. Natuurlijk wil je ter plaatse je foto’s zo goed mogelijk maken, of zoals een deelneemster aan de cursus zei: “mijn foto’s zijn toch al goed”. Tijdens de cursus nabewerken slaakte ze verrast een kreet bij het bewerken van een, in haar ogen, mislukte foto. Er kwam toch nog een mooie foto uit. Inmiddels gaan al haar foto’s even door de photoshop 😉

Naast het rechtzetten van de horizon en bijsnijden van de foto om net even een mooiere compositie te krijgen, of een storend element weg te snijden, loont het toch de moeite om de foto te bewerken. En het is niet alleen iets van deze tijd, vroeger deden de analoge fotografen dit al in de donkere kamer!

De cursus omvat 3 avonden. Ik laat jullie zien hoe ik mijn foto’s bewerk, of het nu in JPEG is of in RAW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de eerste les kijken we naar de schermindeling en gaan we met eenvoudige beeldbewerkingen aan de slag.  Zoals het bijsnijden, horizon rechtzetten en het aanpassen van helderheid, contrast en kleur. We maken de afbeeldingsgrootte van de foto kleiner en zetten een rand om de foto.

Tijdens de 2e les gaan we wat dieper in op de beeldbewerking.  We gaan kijken naar de rest van het gereedschappen tool en bewerken een RAW foto in de zogenaamde RAW converter. Ook laat ik zien hoe je een JPEG foto ook in de RAW converter kan openen. Alleen je hebt dan beperkte mogelijkheden.

De 3e les gaan we met lagen aan de slag in Photoshop, met lagen werken kan alleen in Photoshop en niet in Lightroom. Hoe zet je je naam in de foto, of in de witte rand onder de foto. We gaan vlekken wegwerken of iets verwijderen uit de foto, hoe selecteren we iets, hoe werkt de kloonstempel. We kijken hoe we lokaal aanpassingen kunnen maken in de foto.  Als er tijdens de les of het oefenen thuis vragen zijn ontstaan kunnen we de vraag in de les behandelen.

 

 

 

 

 

 

Voorjaar 2024
De cursus wordt gegeven in Huizen van 20.00 tot ongeveer 22.00 – 22.15 uur
Adres: wijkcentrum de Meentamorfose, Landweg 5, Huizen.
Parkeren is het makkelijkste bij de Zenderkerk, Borneolaan 30, Huizen.

Data: maandag 13 mei, maandag 27 mei en maandag 17 juni.

Kosten: € 80 voor 3 lessen, exclusief koffie en thee
Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 8; 

Voor informatie en/of aanmelding, zie het tabblad contact.

Tip: geef een fotocursus cadeau, zie ook de cadeaubon van Via Liset !