Is jouw camera geschikt?

De fotocursus is geschikt voor mensen met een camera die op diafragmavoorkeuze (A of AV stand) en sluitertijdvoorkeuze (S of TV stand) gezet kan worden. Hoe weet ik dat?
De meeste camera’s hebben wel een automatische stand, P stand, panorama stand, portret stand, nacht stand , sport stand en macro stand. Dit zijn allemaal automatische standen, de camera heeft de controle en bepaalt de instellingen. Heeft de camera ook een A of Av stand, een S of TV stand en een M stand? Dan kan je meedoen met de cursus.
Sommige camera’s hebben een knop bovenop met allerlei standen of aan de achterzijde, bij andere camera’s moet je even in het menu kijken.
Zie voorbeeld Canon / Nikon. Nog geen keuze gemaakt? Lees ook een camera kiezen.

De A (of AV) en S (of TV) standen zijn halfautomatische standen. Bij de A (of AV) stand kies jij de diafragma, de camera kiest de sluitertijd.
Bij de S (of TV stand is dat net andersom, jij kiest de sluitertijd en de camera kiest de diafragma. Bij de M stand stel jezelf de diafragma en sluitertijd in. Met al deze standen heb jij de controle over het beeld! Kan je die standen niet meteen vinden, kijk even in de gebruiksaanwijzing. Weet je niet of dit met jouw camera kan, stuur me een mailtje, samen komen we er wel uit!