Photoshop vervolg groep

Voor fotografen die de Photoshop cursus al gehad hebben, of al aardig om kunnen gaan met Photoshop, maar een stukje verdieping willen. Tijdens de cursus wordt gewerkt met de programma’s Photoshop Elements of Photoshop CC van Adobe. We gaan 3 avonden aan de slag en kijken nog een keer goed naar foto’s bewerken in RAW, in JPEG en een JPEG bewerken als RAW. We gaan werken met maskers om lokaal aan te kunnen passen en ook gaan we nog meer oefenen met het werken in lagen, de meervoudig belichte foto’s bewerken en en focus stacking, meerdere scherpe foto’s op elkaar plaatsen, waarbij het scherpstelpunt net op een andere plek is, zodat de hele foto, na het samenvoegen goed scherp is. Ook is er een lesavond die nog niet is ingevuld en waar je van te voren je vragen met betrekking tot nabewerken kan stellen, zodat we tijdens die les jullie vragen kunnen beantwoorden.

 

 

 

 

Drie foto’s met steeds een ander scherpstelpunt, waarna ze in Photoshop zijn samengevoegd tot 1 scherpe foto.

Je hebt computervaardigheden en bent eventueel in het bezit van een laptop. Je bent in het bezit van Photoshop CC of Photoshop Elements. Neem de laptop mee, we gaan in de les aan de gang met foto’s. Naast opdrachten in photoshop, wordt jullie ook gevraagd om foto’s te maken, die je tijdens de les bewerkt. Denk aan meerdere foto’s voor meervoudige belichting in de camera of voor de focus stacking.

Een losse foto, in Photoshop meerdere lagen over elkaar en steeds een aantal graden gedraaid. Middelste foto zijn 6 lagen over elkaar en de rechter foto zijn 12 lagen over elkaar.

Kosten: € 75 voor 3 lessen

Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 8; 

Najaar 2023: op de woensdagavond van 20.00 tot ongeveer 22.00 – 22.15 uur laatste plaats!
13 september – 27 september – 11 oktober

De cursus wordt gegeven in De Botterwerf,
Adres: Havenstraat 311 1271 GD Huizen,

Aanmelden kan al!

Voor informatie en/of aanmelding, zie het tabblad contact.

Tip: geef een fotocursus cadeau, zie ook de cadeaubon van Via Liset !