Photoshop vervolg groep

Voor fotografen die de Photoshop cursus al gehad hebben, of al aardig om kunnen gaan met Photoshop, maar een stukje verdieping willen. Tijdens de cursus wordt gewerkt met de programma’s Photoshop Elements of Photoshop CC van Adobe. We gaan 3 avonden aan de slag en kijken nog een keer goed naar foto’s bewerken in RAW, in JPEG en een JPEG bewerken als RAW. Hoe verscherp je een foto en en hoe werkt focus stacking? Dat is meerdere scherpe foto’s op elkaar plaatsen, waarbij het scherpstelpunt net op een andere plek is, zodat de hele foto na het samenvoegen goed scherp is. Wat zijn handelingen, hoe kan ik ze maken (alleen PS CC) en hoe voeg ik ze toe (PS Elements) ? We gaan werken met maskers om lokaal je foto te kunnen aanpassen en ook gaan we nog meer oefenen met het werken in lagen. Heb je een aantal foto’s voor meervoudig belichting, gaan we ze in lagen samenvoegen. Ook ga ik in op jullie vragen.

 

 

 

 

Drie foto’s met steeds een ander scherpstelpunt, waarna ze in Photoshop zijn samengevoegd tot 1 scherpe foto.

Je hebt computervaardigheden en bent eventueel in het bezit van een laptop. Je bent in het bezit van Photoshop CC of Photoshop Elements. Neem de laptop mee, we gaan in de les aan de gang met foto’s. Naast opdrachten in photoshop, wordt jullie ook gevraagd om foto’s te maken, die je tijdens de les bewerkt. Denk aan meerdere foto’s voor meervoudige belichting in de camera of voor de focus stacking.

Een losse foto, in Photoshop meerdere lagen over elkaar en steeds een aantal graden gedraaid. Middelste foto zijn 6 lagen over elkaar en de rechter foto zijn 12 lagen over elkaar.

Kosten: € 80 voor 3 lessen

Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 8; 

Vanaf mei 2024
De cursus wordt gegeven in Huizen van 20.00 tot ongeveer 22.00 – 22.15 uur
Adres: De Botterwerf  Havenstraat 311 1271 GD Huizen,

Data: najaar 2024

Voor informatie en/of aanmelding, zie het tabblad contact.

Tip: geef een fotocursus cadeau, zie ook de cadeaubon van Via Liset !