Even relaxen

De winnende foto van het thema van de maand OP HET STRAND is de foto ‘even relaxen’ van Hester, van harte gefeliciteerd!

Er waren mooie foto’s ingeleverd, ook een paar die niet OP het strand waren gemaakt, maar in de duinen. Die zitten niet bij de toppers. Dit keer een top 5!

Nummer 1 Even Relaxen van Hester
De kleuren van de foto geven een nostalgisch gevoel, ook door het beetje overbelichten. Er gebeurt van alles op het strand waar de hoofdpersonen, die als toeschouwer op het strand zitten, naar kijken. Genieten van de zee en de activiteiten op het strand. Er wordt gevliegerd, gewandeld en gespeeld. Mooie compositie, de 2 personen in het midden, het gebouw op 1/3 links. Een mooie wolkenveeg in de lucht. Er staat wind, de vlaggen wapperen. Er zit een 2-deling in de foto, links de drukte, recht rust. Er lijkt alsof er een witte vignetering is aangebracht in de foto. Het geeft rust aan de randen en het midden gedeelte trekt hierdoor de aandacht.
Wel vind ik het wit van het zand aan de onderkant tot aan de stoeltjes te veel.  Omdat er links nog een bruine zandvlek tegen de rand zit, kan je de foto bijsnijden en ook aan de onderzijde iets van het wit afhalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto is genomen op het strand van Midsland aan Zee, Terschelling. Hester had een Martin Parr-achtig gevoel toen ze de foto nam. Martin Parr is een Engelse fotograaf, die fotografeert met een kritische blik op de moderne samenleving, met humor in zijn foto’s. Zoek maar eens op Martin Parr en de Last Resort; hoe de Engelsen op vakantie gaan. Deze foto geeft ook dat gevoel, de 2 mensen op een krukje met een enorm breed decor van zand zand en nog eens zand. Om de foto wat meer nostalgisch te maken heeft Hester een Nik filter gebruikt.

Exif gegevens F/1,8, S 1/8000 sec., ISO 25, 28 mm zoom

Nummer 2 Vogelvrij, ook van Hester
Een mooie kunstzinnige foto, heel bijzonder hoe de vogel vliegers met slierten in de lucht hangen. Alsof ze met een wat langere sluitertijd zijn genomen. De foto zou ik nog meer croppen. Het stukje groen links mag er van mij af. Zo blijft je aandacht meer bij de personen en de diagonale lijnen van de vliegers.

 

 

 

 

 

 

 

Nummer 3 Strandhuisje van Anton
Het strandhuisje van Schiermonnikoog, mooi met dreigende lucht. Is weer wat anders dan met een zonnetje 😉

 

 

 

 

 

 

 

Nummer 4 Cadiz van Alberdien
Een Spaanse badplaats, vol met strandgangers. Ondanks de vele mensen, kleuren en de stad op de achtergrond heeft deze foto wel wat.

 

 

 

 

 

 

 

Nummer 5 Boomstronk met zonsondergang van Jacob
Een mooie voorgrond, de boomstronk op het strand met de ondergaande zon. Met links nog wat vegen in de lucht.