Laowa macro lens

Ik was de gelukkige winnares van de actie van LAOWA Benelux en mocht 14 dagen de 24 mm macro probe lens uitproberen. Nadat ik de actie gewonnen had, kwam ik erachter dat de lens alleen een Canon vatting had … 😱 … verkeerd merk πŸ˜‰
Gelukkig mocht ik als verstokte Nikon gebruiker een Canon camera lenen uit mijn netwerk.

De lens werd in een keurig koffertje geleverd. Het heeft een wat onhandige maat. Gaat niet even makkelijk mee de rugzak in. Het heeft een handmatige scherpstelring en je regelt het diafragma via een ring op de lens. Let op, vanwege de lengte heeft deze lens als laagste getal een diafragma van 14 !
Leuke bijkomstigheid, je kan de lens tot ongeveer 10 cm in het water stoppen en onder water fotograferen. Er zit een kabeltje bij, die je op de lens kan aansluiten op een powerbank. Aan het uiteinde van de lens zitten led lichtjes, zo kan je goed bijlichten. Je kan de sterkte van de verlichting ook aanpassen.

Komende tijd een paar beelden en verhalen over deze bijzondere lens.
Met dank aan Verina voor het lenen van de camera, de foto’s en het lenen van haar man als Personal Assistent.

 

macro probe 24 mm lens macro probe 24 mm lens

 

 

 

 

 

 

 

macro probe 24 mm lensmacro probe 24 mm lens

Meervoudige belichting

Gisteren op stap nabij de Posbank achter Arnhem tijdens de workshop Beuk & Berken bij Andrea Gulickx.

Het was een gezellig weerzien, met gezellige Facebook vrienden die bij Andrea de workshop volgden. Wat handvatten gekregen voor bewegen met de camera en het meervoudige belichting. Deze foto bestaat uit 3 foto’s, twee van de boom met stam en 1 van herfstbladeren.

Cursussen van start

De fotocursussen zijn weer van start gegaan! Inmiddels hebben alle 4 de groepen de eerste les gehad. Twee basiscursussen ‘van vakantiekiek naar mooie foto’, een vervolggroep ‘fotografiestijlen’ en de creatieve cursus. Alle cursisten zijn bezig met de eerste opdracht. De basisgroep is aan het stoeien met de compositie, de vervolggroep met het maken van een mooie landschapsfoto en de creatieve groep is bezig om hun creatieve geest in gang te zetten en met nieuwe ogen aan het kijken. Heb je belangstelling voor een cursus, laat het me weten. Zo ben jij als eerste op de hoogte van de nieuwe data!

Allemaal op hun eigen manier aan het schilderen met de camera. We beginnen met een vol vel en hoe maak je dit tot een sfeervol beeld. Dan hebben schilders het maar makkelijk met het lege vel πŸ˜‰

Grip op Creativiteit

Van de week viel dit mooie boek op de mat, het nieuwst boek van Bart Siebelink, ‘Grip op Creativiteit’. Nu had Bart tijdens presentaties bij Pixperience al een tipje van de sluier gedaan en dat beloofde wat!

Vandaag is een mooie dag om met het boek op schoot te kruipen op de bank. Koffie en wat lekkers erbij, mij hoor je niet meer.
Het boek is mooi vormgegeven en prettig leesbaar !!!

PS I er hoort bij het boek een mooie roadmap om je eigen zoektocht op te zetten naar creativiteit. Deze is gratis te bestellen bij Mentor Natuurfotografie.

PS II ik ben trots dat er in dit boek ook een foto van mij  staat πŸ™‚ ;
          het lelietje van dalen die door een hersftblaadje prikt, heb je hem al gezien?

grip-op-creativiteit

Bibliotheek Bussum

Vandaag heb ik een kleine foto expositie opgehangen in de bibliotheek in Bussum, waar ik op vrijdagochtend 1 november een thema ochtend presenteer over fotografie. Aanvang 10 uur, tot ongeveer 11.30 uur. De themaochtend gaat over 10 tips om je foto’s te verbeteren, niets technisch πŸ˜‰ . Deze foto is in zwart wit, verder hangen kleurrijke foto’s met strakke composities, foto’s uit binnen- en buitenland. De fotoΒ΄s hangen nog tot 4 november.

Foto: op het strand van Calais mei 2014