F. A. Q. – de meest gestelde vragen

Tijdens de cursussen krijg ik veel vragen. De meest gestelde vraag gaat over een camera en/of lenzen kopen, daar heb ik een aparte pagina overgeschreven. De meeste vragen heb ik beantwoord op mijn facebook pagina. Ik heb er een aantal hieronder verzameld als een F.A.Q.  –  de meest gestelde vragen. Wie weet staat jouw vraag er ook bij! Wil je meer over het onderwerp weten, klik op de link.

Met welke instellingen leg ik mijn camera weg?

Wat is het verschil tussen een JPEG bestand en een RAW bestand?

Hoe zet je je foto’s weg op de computer?

Mijn camera stelt niet scherp?

Hoeveel geheugen heb je nodig op je geheugenkaart?

Heb ik een reserve accu nodig?

Welke filtermaat heeft mijn lens?

Lens beslaat en nu?

Hoe zie ik dat de sensor vlekken heeft en wat kan ik daaraan doen?

Hoe zie ik hoeveel clicks mijn camera heeft?

Welke lensvatting heeft mijn camera?

Mijn geheugenkaart doet niets meer

Welke macro mogelijkheden zijn er?

Statief, een 1-poot (monopod) of gewoon statief (tripod)? volgt nog